ПОДсказки / PODskazki

Дигитален информационен канал на ПОД Алианц България

"Удивителен труд", бяха думите на г-н Eric Eggink – основател на WorldPensionSummit по отношение на PODskazki: Infotainment in Pensions, изказани по време на 10-та годишна среща на върха: WorldPensionSummit and Innovation Awards, която се проведе на 22-24 октомври 2019 г. в Louwman Museum в гр. Хага, Нидерландия. WorldPensionSummit (WPS) е глобалната професионална платформа, създадено „за и от“ експерти по пенсионно осигуряване, която предлага ключови анализи, познания и достатъчно пространство за дискусии сред партньори и конкуренти в пенсионната индустрия.

ПОДсказки е иновацията, която осигури на ПОД Алианц България статута на единствен финалист от Европа в категорията Communication and Member Engagement Innovation. Имаше още четирима други финалисти в тази категория, всеки от които от различен континент – от Северна Америка, Южна Америка, Африка и Австралия.

Със статута на финалист се удостоява международно признание за големи инициативи и доказани решения в глобалната общност на пенсионното осигуряване. Престижното международно признание е резултат от процес на предварителна селекция, извършена от международния панел експерти по пенсионно осигуряване на WorldPensionSummit, включващ световно известни лидери в съвременната пенсионно осигурителна мисъл, трасиращи бъдещите насоки за развитие на пенсионното осигуряване в целия свят.

В израз на признание за "удивителната иновация", както я определи г-жа Ms. Guldemond, WPS Conference Manager, ПОД Алианц България беше поканено да участва и на pre-summit pitching session и явно гласуване „на живо“ от страна на публиката. ПОД Алианц България получи 21% от гласовете на публиката (класирайки се на второ място след GuildSuper от Австралия). Получените от ПОД Алианц България гласове на публиката са два пъти повече от гласовете на публиката за иновацията, представена от Чилийската асоциация на пенсионните фондове, и надвишават с повече от пет пъти гласовете на публиката за северноамериканската иновация, представена от Employees Retirement System of Texas USA.

ПОД Алианц България със своята иновация PODskazki: Infotainment in Pensions беше официално признато и включено в 2019 WPS Innovation Awards Booklet, който беше раздаден на повече от 200 делегати от повече от 30 държави по време на WPS Innovation Awards Ceremony в гр. Хага. Годишникът се разпространява и в световната мрежа на WPS.

 

Николай Славчев, PhD

Доктор по Международни икономически отношения
Главен методолог, ПОД Алианц България

 

  • Информация за същността на допълнителното пенсионно осигуряване (с интегрирани Аудио и Видео подкасти в PDF)
  • Статистическа информация, свързана с управляваните пенсионни фондове

Всички издания на ПОДсказки са достъпни по-долу.

яну 25, 2019

Осигурявайте се мъдро

Накъдето и да поемате, осигурявайте се мъдро.
Прочети повече

дек 21, 2018

Кога идват?

Винаги има един въпрос, на който всички очакват еднозначен отговор.
Прочети повече

ное 12, 2018

Дали е това, което е?

Дали пенсионното ни осигуряване в бъдеще е това, което е добре познато на всички от средата на миналия век?
Прочети повече

окт 12, 2018

Какво празнуват празнуващите?

„Старостта е като всичко останало. За да се постигне успех с нея, трябва да се започне от младини.“
Прочети повече

сеп 13, 2018

Два пъти по-малко или четири пъти повече?

Два пъти по-малко европейците може да се окажем четири пъти по-европейци.
Прочети повече

авг 01, 2018

Оферта в шест думи?

Въпреки словесната икономия в съвременната комуникация, едва ли e уместно едно бизнес предложение да се онагледи с емотикони. Дали обаче е възможно то да бъде събрано само в шест думи?
Прочети повече

юли 02, 2018

Футбол ли играем, когато играем футбол?

Както когато играем футбол, така и когато се осигуряваме за пенсия, ние всъщност правим много повече от това. И ако е вярно, чисто обективно, че във футбола „без топката, не можем да спечелим“, подходящото средство за пенсионно осигуряване е въпрос на личен избор, при който също се прави преценка, аналогична на тази, дали всяка топка е подходяща за футбол.
Прочети повече

юни 11, 2018

Мислим ли за това, за което не мислим?

Когато в условията на свободно пазарно предлагане на допълнителни пенсионни продукти, клиенти на дружеството биват конкурентно съветвани „да не мислят сега за ПОД Алианц България“, ние не се притесняваме, защото знаем за какво мисли човек, когато не мисли за нещо.
Прочети повече

май 11, 2018

Цел или средство?

Качественото обслужване е това, което обикновено се дефинира като цел от всяка уважаваща себе си компания. А в компаниите, които уважават клиентите, качественото обслужване е начин за осигуряване на клиентска удовлетвореност.
Прочети повече

апр 03, 2018

Инвеститор без портфейл?

На всички им допада идеята да живеят дълго, но никой не харесва старостта, въпреки че тя е единственият наличен способ да се поживее повече.
Прочети повече

март 01, 2018

Колко и къде?

В контекста на световната история, удивително константно се оказва умението на българите както да помним вече второ хилядолетие завета на своя хан Кубрат за силата на единството, така и да продължаваме да се разпиляваме поединично във всички посоки на света.
Прочети повече

фев 06, 2018

От време... или навреме?

От време на време дори прагматичният човек си позволява да е романтик. И така е от доста време по това време на годината, когато би било съвсем навреме да се запитаме какво е да си романтик в прагматичното днешно време.
Прочети повече

яну 09, 2018

За едно и заедно?

Удивително е как с еднакъв завладяващ ентусиазъм и съкровени лични надежди всички възторжено се поздравяваме с настъпването на Новата година – както тези, които неотстъпчиво настъпват, така и самите настъпени.
Прочети повече

дек 05, 2017

Да бъдеш или пак да бъдеш?

Пътят до всеки връх преминава през много естествени изкачвания и слизания по склоновете, които водят към него.
Прочети повече

ное 06, 2017

Log in или log out?

Всеки път, когато осигурените при нас лица се логват в системата да получат определена информация, техният дигитален logging намалява отрязаните трупи дървен материал.
Прочети повече

окт 04, 2017

В чат ли си… с „компаса“?

Познаваме ли се? Всъщност не. Знаем се, но не се познаваме. Работим в една компания.
Прочети повече

сеп 04, 2017

Научи ли ще?

Научи ли веднъж бъдещият осигурен семантиката на частицата за бъдеще време в израза: „Ще се осигурявам за допълнителна пенсия“, той със сигурност знае, че благодарение на самия него нещата в живота не просто предстоят, а щат да се случват такива, каквито той самият е пожелал.
Прочети повече

авг 02, 2017

Какво има в празното множество?

Има някакво успокоение и за притежаващите нулев семеен бюджет през август – все пак притежават това, което е най-важното за света и без което светът не би бил възможен.
Прочети повече

юли 04, 2017

Може да растат, но не стареят?

От всички неща, които може и да забравите през своя живот, има поне едно, което сте могли спокойно да забравите, ако сте го забравили, където трябва.
Прочети повече

юни 02, 2017

Наужким или наистина?

Има ли нещо, което не знаем за една от основните движещи сили при допълнителното пенсионно осигуряване?
Прочети повече

май 03, 2017

И ний сме дали нещо на света...

Като народ, създал собствена азбука, която е една от трите официални азбуки на Европейския съюз и която се ползва от над 300 млн. души по целия свят, българите имат неоспоримото право да настояват за спазване на правописа, в т.ч. и в съвременната разходопокривна система за обществено осигуряване, независимо от националните й граници.
Прочети повече

апр 04, 2017

Възможно ли е да има, когато няма?

„Когато бях млад мислех, че най-важното нещо са парите. Сега, когато съм възрастен знам, че това е така.“ Оскар Уайлд
Прочети повече

март 01, 2017

Не спестявайте, а харчете?

„Не спестявайте каквото е останало след покриване на разходите, а харчете това, което е останало след спестяване.“ Уорън Бъфет
Прочети повече

23 издания общо