cartoon ev car charging
Застраховка Моята кола

Заедно към бъдещето на 
електрическите автомобили

Road assistance icon Автоасистанс

 

Батерията се е изтощила? Ние ще ти осигурим транспорт до най-близката зарядна станция, за да презаредиш и да продължиш своето пътуване. Ако се случи нещо друго, нашият автоасистанс ще те транспортира до сигурно място. Това няма да повлияе на статуса на полицата ти.

 

cars charging icon Оборудване за зареждане на автомобили
Застрахована е стационарна зарядна станция за автомобила, заедно с  кабелите и адапторите към нея, ако не е предназначена за публично ползване. За такава зарядна станция застраховката включва Каско покритията - пожар, кражба и грабеж и ПТП (съобразно пакета на застраховката).
Battery coverage icon Батерията на твоя електрически автомобил

В случай, че батерията на автомобила се ползва под наем, тя е застрахована за същите Каско покрития, както и автомобила при условие, че цената ѝ е включена в застрахователната сума.

 

Автомобилна застраховка, която отговаря на твоите нужди.
Застраховка Моята кола за твоя електрически автомобил включва покритията на нашата стандартната застраховка. Избери един от четирите пакета, наслади се на шофирането и предимствата, които получаваш.
 
Виж повече
Виж кой е най-подходящият пакет за теб
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
car leafs icon Защо да избереш застраховка Моята кола за електрически автомобили?
Ние предлагаме покритие, което напълно да отговаря на нуждите на твоя електрически автомобил. Непрекъснато се стремим да подобряваме своите продукти, за да са в крак с новите технологии и да отговарят на очакванията на нашите клиенти, като по този начин гарантираме, че нашите предложения ще бъдат конкурентни и предпочитани от нашите клиенти.
leafs circle icon Какви предимства получаваш със застраховката за електрически автомобили?
Транспорт до най-близката зарядна станция, покритие на батерията и оборудването у дома и още предимства в допълнение към стандартната застраховка Моята кола. Нашето предложение е съобразено със специфичните нужди на електрическите автомобили и очакванията на нашите клиенти.
battery leafs icon Какво се случва, ако батерията се изтощи на пътя?
Ако това ти се случи, обади се на нашия Автоасистанс. Ние ще ти осигурим транспорт до най-близката зарядна станция или ще заредим автомобила на място, ако е възможно, за да можеш да продължиш по пътя си. Електрическите автомобили са технология, която промени начина, по който мислим за колите и все още търпи развитие, но при много шофьори все още е силно притеснението относно пробега. Със застраховка Моята кола не трябва да се притесняваш, че батерията ще се изтощи.

Изборът на електрически автомобил крие опасности, но в същото време е възможност да шофираш с грижа за околната среда.

Ползите от зелената енергия не са за подценяване – шофирането с нулеви емисии на въглероден диоксид е посоката, в която се развива автомобилната индустрия.

Обществените зарядни устройства с висока мощност имат капацитет до 350 kW. В автомобили, оборудвани да приемат такъв ток, батериите могат да се зареждат в рамките на 0-80% за 20 до 40 минути. В резултат на това по-дългите пътувания с електрически автомобил вече не са проблем. Един шофьор средно изминава разстояние под 50 километра на ден. Ако има достъп до 230 V контакт в гаража или в имота, той може да се използва за зареждане на батерията. Зареждането от такъв контакт е достатъчно за попълване на батерията през нощта за шофиране на следващия ден.
В града електрическите автомобили обичайно изминават 200-250 км с едно зареждане. Реалният пробег на много съвременни електрически  автомобили (малки, средни или SUV) вече надхвърля 300 км. Невъзможно е обаче да се даде точен пробег, тъй като той значително се влияе от капацитета на батерията на даден модел, стил и скорост на шофиране (консумацията на енергия започва да нараства значително над 110 км/ч). Количеството и типът на използваните консуматори на енергия (напр. включеното отопление намалява обхвата много повече от работещия климатик) също оказват влияние върху това колко далеч можем да стигнем с едно зареждане.
.Дизайнерите на батерии са гарантирали, че клетките работят при оптимални условия. Контролерът управлява скоростта на зареждане и възстановяване на енергията по време на спиране. Може да се ограничи производителността на автомобила, когато температурата се покачи твърде много или да се активира процедура за загряване до оптималната температура, ако в навигацията е планирано спиране на зареждането. Шофьор, който иска да увеличи максимално живота на батерията, трябва да поддържа заряда между 20-80% от максимума и'.  Зареждането с най-бързите зарядни устройства съкращава живота на батерията.
Батерията е най-скъпият компонент на електрически автомобил. Замяната му в резултат на дребни неизправности би била в противоречие с икономическия смисъл от използването на електрическа кола. Ето защо автомобилните компании са разработили процедури за ремонт на батерии. Корпусът, повреден от сблъсък, може да бъде заменен. Вътрешното електрическо оборудване, като окабеляване, контролери, системи за безопасност и всеки от модулите, отговорни за събирането на електричество, може да се сменя. Само отделните клетки вътре в модулите не могат да бъдат заменени.

С пакетите на застраховка Моята кола Плюс, Екстр и Макс ти си напълно защитен при инцидент или когато твоето електрическо превозно средство се повреди. Предлагаме автоасистанс - заместващ автомобил, настаняване в хотел или връщане до местодомуването на автомобила, смяна на спукана гума, придвижване на застрахованите лица и др. Ще организираме и покрием разходите при възможност за електрически/хибриден заместващ автомобил, не по- висок от среден клас.

Твоята застраховка ще гарантира, че ще стигнеш до дестинацията си.

Не. Ние не изискваме да се премине през допълнителна проверка или тестове на батерията. Не се извършва технически преглед на място, преди да ти предложим оферта за застрахователна полица. Всичко, от което се нуждаем, за да можем да ти предложим пълно покритие, е да попълниш кратък онлайн въпросник и да предоставиш снимки на твоя автомобил. Необходима ни е обща информация, така че не се притеснявай за подробни технически въпроси.

С автоасистанс вече няма нужда да се тревожиш какво ще се случи с колата ти, ако се изтощи батерията и няма къде да я заредиш. Ние ще оранизираме или зареждането й на място чрез мобилна зарядна станция или ще организираме и покрием разходите за транспортиране на автомобила до най-близката подходяща зарядна станция.


Можеш да избираш между основно или разширено покритие по автоасистанс. Основното покритие включва ремонт на място или транспортиране на твоя автомобил. Разширеното покритие предлага цял набор от навременна помощ – заместващ автомобил, настаняване в хотел или връщане до местодомуването на автомобила, смяна на спукана гума, придвижване на застрахованите лица и информационни услуги – всичко това в случай на злополука или неизправност на автомобила.

Алианц Моята кола за електрически автомобили застрахова батерията ти дори да е под наем. Ние не предлагаме покритие при загуба на капацитет на батерия в резултат на експлоатационни и естествени причини. Освен това не можеш да застраховаш батериите на електрическия си автомобил срещу повреда от начини на употреба, които не са предвидени от производителя, напр. софтуер за управление на батерията на трети страни. Можеш да намериш по-подробна информация в Наръчник за ползите..