Насладете се на Platinum изживяване  

С пакета Mastercard Platinum от Алианц Банк България се наслаждавате на първокласно Platinum изживяване и разполагате със специални преференции, които Ви осигуряват спокойствието и удобството, които заслужавате.  
 • Преференциални предложения за покупки, събития и почивки при специални условия, предоставени от Mastercard.
  Повече информация: www.mastercard.bg.
 • Безплатен достъп до бизнес салони "Vitosha" и "Aspire Lounge“  на летище София; „SKY Lounge“ на летище Виена; „IGA Sleepod“, „IGA Lounge“ и „Kepler Club“ на летище Istanbul Sabiha Gokcen - Истанбул; „Business Club“ на летище Белград. Достъпът важи за Platinum картодържателя и един придружител.
  Повече информация: www.mastercard.bg.  

 • Възможност да не чакате на опашка и да разполагате с достъп до мрежа за услуги за зони за отдих в над 70 летища при използване на Mastercard® Airport Security Fast Track. Услугата осигурява приоритетно преминаване през летищните проверки и чекирането.
  Повече информация: www.mastercard.bg.

И още:

 • БЕЗ такса за теглене на банкомат в България за дебитната карта от пакета;
 • Преференциален лихвен процент извън гратисния период;
 • Застраховка „Помощ при пътуване – медицински разноски“– с общ лимит 30 000 евро;
 • Застраховка „Злополука“ за чужбина – с лимит до 20 000 евро;
 • Застраховка „Злополука“ за територията на България – с лимит до 10 000 евро.

В случай на възникване на застрахователно събитие Застрахованият или придружаващите го лица следва своевременно, в рамките на 24 часа от настъпването, да се свържат с Асистанс компанията/Застрахователя на 


Денонощни дежурни телефони +359 2 9503850, e-mail: assistance.at@allianz.com

Запознайте се и със селектираните Platinum услуги, които ще улеснят ежедневието Ви и ще Ви накарат да се почувствате специални във всяка точка на света.  
 • Програма Mastercard Concierge (Персонален асистент)
Mastercard® Concierge е Вашият личен асистент, който Ви осигурява ексклузивен достъп до информация и услуги и Ви предлага индивидуални решения в зависимост от Вашите предпочитания. Той се грижи за Вашите желания 24/7 във всяка една точка на света.

Mastercard® Concierge може да Ви съдейства с:
 
 • Резервации и съвети при бизнес пътувания и туризъм – препоръки и резервиране на самолетни билети, пакетни почивки, круизи, забележителности, съдействие при планиране на пътуване;
 • Резервация и покупка на билети за различни събития – музика, театър, спорт, изложби;
 • Закупуване и изпращане на подаръци за различни поводи на стойност до 100 евро;
 • Коли под наем – съвети и резервация. Важи за разнообразни методи на придвижване – хеликоптери, лодки, яхти, таксиметрови услуги, въздушни чартъри и др.;
 • Препоръки, информация и резервация на ресторанти в зависимост от Вашите желания;
 • Информация, свързана с работата на галерии, културни центрове, туристически обиколки, както и за търговия с антики и изкуство.

Mastercard® Concierge Ви предоставя първокласно обслужване, а Вие заплащате стойността на всички стоки и услуги, които са осигурени през програмата.

Личният асистент, който поеме Вашето искане, ще Ви предоставя различни възможности, цена на услугите (включително таксите за доставка и всякакви други свързани такси), срокове за доставка или следващи стъпки (ако е приложимо). При поискване, Личният асистент ще направи резервация,  ще направи поръчка или ще организира доставка с доставчик, използвайки картата Mastercard на притежателя за целите на плащане, след одобрение от самия картодържател.

Услугата е на Ваше разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата само с едно обаждане на тел. 0700 13 014 :

 • Обслужване на български език - понеделник - събота от 09:00 до 17:00 ч. българско време;
 • Обслужване на английски език -  24/7
С Общите условия по програма Concierge можете да се запознаете тук.
 • Програма Mastercard LoungeKey™
Програмата MasterMastercard LoungeKey Ви осигурява целогодишен неограничен достъп до над 1100 бизнес салона в летища по цял свят. Без предварителна резервация, независимо с коя авиокомпания и в коя класа пътувате. Необходимо е да направите следното:
 
1.  Да покажете Вашата кредитна Platinum Mastercard от Алианц Банк на рецепцията на салона;

2. Да кажете, че имате право и искате да се възползвате от програмата LoungeKey на Mastercard;

3. Да се насладите на специално отношение в комфортна и спокойна атмосфера, където да почивате, работите или проведете бизнес среща.

За да верифицирате профила си за участие в програмата, както и за достъп до актуална информация за включените в нея бизнес салони, е необходимо да се регистрирате на www.loungekey.com/Allianz

Стойността на едно посещение за Вас като притежател на Platinum кредитна карта е 24 евро. От достъпа може да се възползва и Ваш придружител при същите условия. 

За по-голямо удобство, инсталирайте приложенията на Вашия мобилен телефон:
QR codes
 • Програма Global Data Roaming

Чрез програмата Global Data Roaming можете да се възползвате от най-добрите условия за роуминг, специално разработени за вашите специфични нужди.

Какво получавате?

1. Безплатни 5 броя пакети от 1 GB с валидност от 3 дни след активиране; 

2. Лесно за инсталиране приложение, което се достъпва след сканиране на QR код;

3. Удобен процес при регистриране в приложението;

4. Възможност за споделяне на данни;

5. Посетете сайта  и се регистрирайте.

Научете как да се регистрирате за услугата.

 
 • Програма Mastercard Flight Delay Pass 

Mastercard® Flight Delay Pass от Алианц Банк Ви осигурява целогодишен достъп до специалните салони за гости на над 1000 летища по цял свят в случай на закъснение на полета Ви с повече от 60 минути.  

Може да се възползвате от програмата, заедно с двама Ваши придружители от същия полет, като за целта е необходимо преди полет да се регистрирате в сайта на услугата.

Стойността на едно посещение е 24 евро на човек.