ПОДсказки / PODskazki

Дигитален информационен канал на ПОД Алианц България

"Удивителен труд", бяха думите на г-н Eric Eggink – основател на WorldPensionSummit по отношение на PODskazki: Infotainment in Pensions, изказани по време на 10-та годишна среща на върха: WorldPensionSummit and Innovation Awards, която се проведе на 22-24 октомври 2019 г. в Louwman Museum в гр. Хага, Нидерландия. WorldPensionSummit (WPS) е глобалната професионална платформа, създадено „за и от“ експерти по пенсионно осигуряване, която предлага ключови анализи, познания и достатъчно пространство за дискусии сред партньори и конкуренти в пенсионната индустрия.

ПОДсказки е иновацията, която осигури на ПОД Алианц България статута на единствен финалист от Европа в категорията Communication and Member Engagement Innovation. Имаше още четирима други финалисти в тази категория, всеки от които от различен континент – от Северна Америка, Южна Америка, Африка и Австралия.

Със статута на финалист се удостоява международно признание за големи инициативи и доказани решения в глобалната общност на пенсионното осигуряване. Престижното международно признание е резултат от процес на предварителна селекция, извършена от международния панел експерти по пенсионно осигуряване на WorldPensionSummit, включващ световно известни лидери в съвременната пенсионно осигурителна мисъл, трасиращи бъдещите насоки за развитие на пенсионното осигуряване в целия свят.

В израз на признание за "удивителната иновация", както я определи г-жа Ms. Guldemond, WPS Conference Manager, ПОД Алианц България беше поканено да участва и на pre-summit pitching session и явно гласуване „на живо“ от страна на публиката. ПОД Алианц България получи 21% от гласовете на публиката (класирайки се на второ място след GuildSuper от Австралия). Получените от ПОД Алианц България гласове на публиката са два пъти повече от гласовете на публиката за иновацията, представена от Чилийската асоциация на пенсионните фондове, и надвишават с повече от пет пъти гласовете на публиката за северноамериканската иновация, представена от Employees Retirement System of Texas USA.

ПОД Алианц България със своята иновация PODskazki: Infotainment in Pensions беше официално признато и включено в 2019 WPS Innovation Awards Booklet, който беше раздаден на повече от 200 делегати от повече от 30 държави по време на WPS Innovation Awards Ceremony в гр. Хага. Годишникът се разпространява и в световната мрежа на WPS.

 

Николай Славчев, PhD

Доктор по Международни икономически отношения
Главен методолог, ПОД Алианц България

 

  • Информация за същността на допълнителното пенсионно осигуряване (с интегрирани Аудио и Видео подкасти в PDF)
  • Статистическа информация, свързана с управляваните пенсионни фондове

Всички издания на ПОДсказки са достъпни по-долу.

VII 02, 2018

Футбол ли играем, когато играем футбол?

Както когато играем футбол, така и когато се осигуряваме за пенсия, ние всъщност правим много повече от това. И ако е вярно, чисто обективно, че във футбола „без топката, не можем да спечелим“, подходящото средство за пенсионно осигуряване е въпрос на личен избор, при който също се прави преценка, аналогична на тази, дали всяка топка е подходяща за футбол.
Прочети повече

VI 11, 2018

Мислим ли за това, за което не мислим?

Когато в условията на свободно пазарно предлагане на допълнителни пенсионни продукти, клиенти на дружеството биват конкурентно съветвани „да не мислят сега за ПОД Алианц България“, ние не се притесняваме, защото знаем за какво мисли човек, когато не мисли за нещо.
Прочети повече

V 11, 2018

Цел или средство?

Качественото обслужване е това, което обикновено се дефинира като цел от всяка уважаваща себе си компания. А в компаниите, които уважават клиентите, качественото обслужване е начин за осигуряване на клиентска удовлетвореност.
Прочети повече

IV 03, 2018

Инвеститор без портфейл?

На всички им допада идеята да живеят дълго, но никой не харесва старостта, въпреки че тя е единственият наличен способ да се поживее повече.
Прочети повече

III 01, 2018

Колко и къде?

В контекста на световната история, удивително константно се оказва умението на българите както да помним вече второ хилядолетие завета на своя хан Кубрат за силата на единството, така и да продължаваме да се разпиляваме поединично във всички посоки на света.
Прочети повече

II 06, 2018

От време... или навреме?

От време на време дори прагматичният човек си позволява да е романтик. И така е от доста време по това време на годината, когато би било съвсем навреме да се запитаме какво е да си романтик в прагматичното днешно време.
Прочети повече

23 издания общо