17.05.2023 г.

ПОД Алианц България получи престижното отличие „Пенсионноосигурително дружество на годината“ за 2022 в категория “Допълнително доброволно пенсионно осигуряване“ на годишните награди на застрахователния и пенсионноосигурителния сектор у нас. Официалната церемонията и обявяването на победителите се проведе на 17 май 2023 г. с участието на представители на застрахователния и финансовия бизнес, държавни институции и регулаторните органи, както и изтъкнати експерти от академичните среди и бизнеса.

„Това престижно отличие е резултат от професионализма и отдадеността на целия екип на дружеството и за мен е чест да го приема от името на колегите. Тази награда е преди всичко отговорност към доверието, което ни гласуват нашите клиенти, а също и ангажимент към бъдещето и стабилността на българската пенсионноосигурителна система. Благодарим!“, каза Владислав Русев, главен изпълнителен директор на ПОД Алианц България.

ПОД Алианц България е безспорен носител на наградата за 12-ти пореден път, което отново потвърждава лидерството на дружеството на пазара. Пазарният дял на Доброволен пенсионен фонд Алианц България по нетни активи е 45.75%, към 31.12.2022 година по данни на Комисията по финансов надзор.

Организатори на престижните награди "Застраховател на годината" и "Пенсионно осигурително дружество на годината" са Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски" и Българската асоциация на застрахователните брокери. Отличията се връчват в 9 категории, а победителите са определени от експертно жури по предварително определени критерии.