Ако изпитвате смесeни чувства на прага на предстоящите празници - не сте сами. Страховете, свързани с COVID-19, предписанията за социална дистанция и изолация, удълженото извънредно положение, както и втория, макар и по-лек “lockdown” са темите, които заемат първите позиции, както в новините, така и в живота ни, и именно сега, грижата за себе си и за вътрешния баланс е още по-важна.

Предстоящият празничен сезон е един заплетен възел от радост и напрежение. Дори тези, които никога не са страдали от безпокойство и стрес, не са подминати от чувството на напрежение, наслоено през последните месеци на промени в ежедневието и живота около нас. Най-силен е този ефект при хората в изолация поради здравословни, възрастови, семейни или други причини.

А защо празниците имат такова значение за нас? Защото в забързания свят, този остров от традиции ни дава спокойствие и усещане, че нещата се движат в правилната посока. Когато животът е предизвикателен и изпълнен със стрес - семейните традиции са източник на радост и дават усещане за нормалност. Да се видим с близките си и да споделим моменти, е дълбоко зареждащо преживяване, което ни дава вътрешно усещане за любов, принадлежност, свързаност и сила.

Вашата най-добра празнична стратегия тази година може да бъде само една - да бъдете активни в грижата за себе си и другите.

Ето и няколко съвета:

  • Бъдете гъвкави и забравете за перфекционизма си - откажете се от идеята за “перфектните празници” и се радвайте на близките си, независимо от момента.
  •  Не сравнявайте - нито с предишните празнични сезони, нито с това какво очаквахте от този, а си мислете за възможността да преживеете коледната и новогодишна магия, както никога досега.
  • Бъдете креативни - както с дистанционните тържества, така и с всичко останало, което свързвате с празниците. От символичните жестове, до най-малките подаръци и усмивки – всичко малко ще има голямо значение този сезон!

И с отминаващите последни дни от старата година, отделете си време, в което да оцените собствените си усилия, това, което сте и искате да пренесете и в 2021-ва. Самият факт, че преминахте през една необикновена година и оставате верни на себе си, можете да оцените като голям успех! 

Имате нужда от съдействие?

Нашият екип от професионалисти е на разположение!