Предупреждение: Използвате стар браузър. Моля, превключете на по-нов браузър като Chrome, Firefox или Microsoft Edge.

Лесни стъпки за сигурни плащания в интернет

Черният петък наближава, а с него и лудото пазаруване на намалени стоки в интернет. Все повече от нас предпочитат покупките онлайн, тъй като всичко става бързо и лесно, спестява време и нерви, а да не забравяме и моментната ситуация, в която не е препоръчително да обикаляме физическите магазини. С увеличаване на обема на електронните разплащания, нарастват и хората, които се опитват да отмъкнат ценна информация и да злоупотребят с лични данни и средства. За да сте напълно спокойни, докато пазарувате с банковата си карта, трябва да сте наясно с всички заплахи, които дебнат. Само когато сте информирани можете да се предпазите от тях.

Ето няколко съвета с, които се надяваме да сведем  до минимум вероятността някой да пробие сигурността ви при плащане в интернет.

  •  Избирайте електронни магазини, които познавате или сте проучили предварително.
  • Използвайте винаги защитен уеб-браузер. Следете за буквата, която следва “http” в адреса на уеб-страницата (URL) и катинарчето за криптирана връзка.
  • Избирайте сайтове, които са включени в програмите за сигурни плащания с банкови карти на Мastercard и Visa.
  • Проверявайте извлеченията си по Вашите карти. В ситуация на социална изолация електронното банкиране е вашият безценен помощник.
  • Регистрирайте картите си за услугата SMS известяване. С нея получавате постоянен контрол върху средствата си и плащанията, които се извършват с картата Ви в реално време.
  • Никога не изпращайте информация за дебитната/кредитната си карта по имейл или да я използвате като доказателство за вашата самоличност.
  • Не разкривайте данни като номер на кредитната карта, CVC номер и дата на валидност на случайна, трета страна.

От нас приятно пазаруване! И не забравяйте, когато се гмурнете в морето от изгодни отстъпки не само да внимавате за сигурността на вашите лични данни и средства, но и да се отнасяте към покупките отговорно, защото фалшиви намаления дебнат отвсякъде, особено на Black Friday

Имате нужда от съдействие?

Нашият екип от професионалисти е на разположение!