Алианц България усмихна децата от SOS Детски селища, които вече учат и общуват дистанционно с персонални лаптопиРазговор с  Глория Димитрова, главен директор „Маркет мениджмънт“ на Алианц България, за CSR инициативите по време на кризата с COVID-19

Как кризата с COVID-19 повлия на SCR политиката на Алианц България?

Всяко наше действие и решение е продиктувано от корпоративната ни мисия да подкрепяме бъдещето. Кризата с коронавируса преобърна живота ни по невиждан до момента начин и наш дълг беше да подпомогнем нашите служители, клиенти и най-уязвимите групи в обществото. Новото мото на Алианц е #AllianzForLife, с което стартираха редица проекти в цял свят и още предстоят, защото борбата с последствията от COVID-19 не е приключила. Алианц България също се обърна към засегнатите групи и предприе редица местни инициативи, за да облекчи негативните ефекти от извънредната ситуация. Едно от тях е дарението, което направихме за SOS Детски селища, които имаха нужда от лаптопи, за да обезпечат дистанционното обучение на децата без родителска грижа. Различното беше, че в нормална ситуация всяка инициатива се планира дългосрочно и се бюджетира от предходната година. Сега решенията трябваше да се взимат на момента. Изисква се много енергия да се подготви добро предложение, което управлението на голям холдинг да одобри. Смятам, че за в бъдеще все по-често ще ни се налага да бъдем гъвкави и бързи в решенията си, за да сме адекватни на променящата се среда.

 

Как избрахте да подкрепите точно тази организация, в момент когато всички имат нужда от помощ?

Направихме проучване и установихме, че с обявяване на извънредното положение всички корпоративни дарения се насочиха към борбата с епидемията на първа линия. Това е съвсем естествено. В същото време децата в риск са най-уязвимата част от обществото ни, а в този момент техните нужди останаха някак в периферията. Алианц Груп глобално подкрепя SOS Children’s Villages с инициативата World Run, в която участваме от години и преценихме, че наш дълг е да се обърнем именно към тях в този момент. Учениците изпитваха затруднения да учат пълноценно по дистанционната програма, защото няколко души ползваха един компютър. Децата, които споделят един дом са на различна възраст, в различно училище и практически не е възможно да участват в дистанционните уроци от едно устройство. Не се поколебахме и бързо взехме решението, че това е нашата кауза и останалото беше лесно. Колегите вложиха енергия и сърце, за да случим бързо дарението. Надписаха картички с лични пожелания към 60 деца, които живеят без родителска грижа. Представители на мениджмънта лично доставиха лаптопите из страната. За съжаление в периода на социална изолация не можахме да се срещнем лично с всички деца, но ние планираме да подкрепяме дългосрочно SOS Детски селища и вярвам, че ще имаме още поводи да се виждаме.

 

Имате нужда от съдействие?

Екипът ни от специалисти е на Ваше разположение за съвет относно осигурителните възможности в ПОД Алианц България