Алианц България с две отличия на наградите “Застраховател на годината” и “Пенсионно осигурително дружество на годината” за 2021

20.05.2022

Алианц България получи две престижни отличия по време на официалната церемония по връчване на традиционните годишни награди на застрахователния и пенсионноосигурителния сектор у нас, която се състоя на 19 май 2022 г. Най-добрите компании бяха определени от експертно жури на база обективни публични критерии и показатели.

ПОД Алианц България спечели за 11-та поредна година отличието „Пенсионно осигурително дружество на годината“ за дейността си по допълнително доброволно пенсионно осигуряване. По данни на КФН към 31.12.2021 г. нетните активи на компанията са в размер на 45.75% от активите на всички доброволни пенсионни фондове в страната.

„За мен е чест да получа това престижно отличие на гилдията. То е резултат от усилията ни всеки наш клиент да получава бързо, удобно и качествено обслужване и желанието ни да вървим заедно с тях пътя към едно спокойно и сигурно бъдеще. Благодаря на целия екип за професионализма и за мотивацията да се подобряваме и предоставяме възможно най-доброто обслужване“, коментира Владислав Русев, главен изпълнителен директор на ПОД Алианц България. 

На същата церемония, ЗАД Алианц България Живот получи приза „Застраховател на годината“ в категория „Най-динамично развиващо се дружество 2021“. Според данни на Комисията за финансов надзор (КФН), към 31 декември 2021 г., дружеството е на челна позиция в животозастрахователния пазар с брутен премиен приход в размер на 180.6 млн. лв., като отбелязва ръст от 78.5% спрямо края на 2020 г. Пазарния дял на компанията е 29.7%.

„Това отличие ни мотивира да бъдем все по-добри и да завоюваме нови позиции на животозастрахователния пазар. Стабилността на компанията, заедно с отношението и отговорността ни към клиентите са ключови за нашия успех“, коментира Андрей Александров – изпълнителен директор на ЗАД Алианц България Живот.  

Организатори на наградите "Застраховател на годината" и "Пенсионно осигурително дружество на годината" са Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски" и Българската асоциация на застрахователните брокери.