Алианц Банк предложи положителни лихви по депозитите

10.08.2022 г.

Алианц Банк България повиши лихвите по депозитните продукти в унисон с политиката на Европейската централна банка и промяната на макроикономическата обстановка.

От 9 август банката премахна отрицателните лихви за депозити над 500 000 лв. и предложи положителни лихви за депозити до 10 млн. лева за индивидуални и корпоративни клиенти.

Така при стандартните едногодишни депозити за физически лица лихвата е вече 0.15% в лева/евро и 0.45% за долари. По депозит Комфорт, по който могат да се внасят суми по всяко време и да се тегли лихвата ежемесечно, за 3 год. срок лихвата е 0.30% за лв./евро и 0.60% за долари.

В основата на нашата стратегия е да предлагаме на клиентите си изключителни условия, съобразени с техните очаквания и тенденциите на пазара. Възползвайки се от новото предложение, клиентите ни разполагат със сигурността в променящата се ситуация. Алианц Банк България е в топ 10 на банките у нас и нашата амбиция е да бъдем предпочитан партньор за клиентите при осъществяване на техните планове“ – коментира Ива Драганова, главен директор Банкиране на дребно в Алианц Банк България.