Алианц България с приз "Застрахователи на обществото 2022" 

06.10.2022 г.

Инициативата "Заслушай се" на Алианц България бе отличена на трето място в конкурса "Застрахователи на годината 2022". На 05.10.2022 на тържествена церемония по повод Деня на застрахователите се проведе награждаването в конкурса, в който участват кампании за социална корпоративна отговорност в сферата на застраховането. 

Иницативата на Алианц България е реализирана съвместно с фондация „Заслушай се“ и е един от най-големите социални проекти в подкрепа на глухите хора. 

Отличието в конкурса "Застрахователи за обществото 2022" бе връчено на Веселин Ангелов, изпълнителен директор на Алианц България  от Юри Копач, зам.-председател на АБЗ.

За мен е изключителна чест да приема тази награда. Политиката за корпоративна социална отговорност на Алианц България се фокусира върху каузи, които подкрепят уязвими групи от нашето общество. С инициативата „Заслушай се“ нашето желание е да приветстваме глухите хора и да общуваме с тях свободно като им осигурим достъп до информационни материали и най-важното - жестов превод в реално време. Нашата по-голяма цел е обществеността да обърне внимание на предизвикателствата, пред които е изправена глухата общност, и да привлечем съмишленици, които да ни последват. Заедно можем да постигнем много повече, когато всички сме обединени от една кауза. А това признание „Застрахователи за обществото“ показва, че сме избрали верния път. Уверено мога да кажа, че инициативата „Заслушай се“ промени както нас, така и живота и начина на мислене на много други хора, осигурявайки по-добро бъдеще за всички", коментира Веселин Ангелов.

Конкурсът „Застрахователи за обществото“ се организира от Асоциацията на българските застрахователи,  Българска Асоциация на Застрахователните Брокери, Асоциацията на застрахователните брокери в България и Обединени Застрахователни Брокери. Победителите се излъчват чрез гласуване от застрахователните дружества и застрахователните брокери - членове на сдруженията.