Предупреждение: Използвате стар браузър. Моля, превключете на по-нов браузър като Chrome, Firefox или Microsoft Edge.

Алианц Банк въвежда mFactor - първото мобилно приложение за факторинг в Централна и Източна Европа

28.06.2021 г.

Партньорството с F27 е част от стратегията на банката за внедряване на  иновации и развитие на бизнес средата

Алианц Банк България сключи стратегическо партньорство с иновативната компания F27. Партньорството стартира с внедряване на дигиталната платформа mFactor, която обслужва всички процеси по факторинг. Така Алианц Банк става първата банка в България, която осигурява 100% дигитално пътешествие за клиентите и бързина при обработване на факторинг услугите.

Дигиталното пътешествие се осъществява в изцяло мобилна среда, в която участват всички страни в процеса - купувач, продавач и Алианц Банк България. От заявяването, одобрението и документооборотът до ежедневното оперативно обслужване и улеснена визуализация, управление и експорт на информацията – всичко се осъществява в дигитална среда. Предвидени са възможности за различни роли и нива на оторизация, премахване на хартиените фактури и интеграция с ERP системите на клиентите. Новото приложение осигурява незабавен достъп до цялата важна информация на една компания - всеки договор, всеки участник, всяко дължимо плащане, по всяко време, само с няколко клика на смартфон, таблет и/или компютър.

„Включително и заради Ковид-кризата, навсякъде факторингът се развива с още по-бързи темпове, а клиентите, от своя страна, искат по-добро и по-бързо обслужване. mFactor предоставя дигитално и незабавно изживяване в света на отложените плащания между компаниите – в изцяло мобилна среда, при изключително спестяване на време, усилия, рискове и разходи. Напълно елиминираме физическите документи и главоболията по тяхното създаване, подписване, заверяване и доставяне. Ускоряването на обмяната на информация и търговските операции между фирмите и банката е над 10 пъти“, коментира Филип Генов - главен изпълнителен директор на F27. „На практика, в момента Алианц Банк изпреварва и най-авангардните финтех платформи и стартъп компании, в сферата на търговското финансиране и корпоративно банкиране“.

„Новата дигитална платформа mFactor предоставя на нашите клиенти удобство, бързина и сигурност при ползването на факторинг услуги. Това ще ни позволи да съсредоточим нашите усилия към консултация на клиентите и  развитие на бизнеса“, сподели Магдалена Христова – директор Търговско финансиране и факторинг.

„Сътрудничеството с иновативната компания F27 е част от стратегията на Алианц Банк България да добавя стойност за своите бизнес клиенти, като им предостави съвременно дигитално обслужване в областта на факторинга. Иновациите са бъдещето на банковия бизнес.“, коментира Георги Заманов, главен изпълнителен директор на Алианц Банк България.

За F27
Ф27 АД е компания за дигитална трансформация, основана от екип, изградил и управлявал някои от най-успешните организации в сферите на финансовите услуги и информационните технологии в Източна Европа. Стъпвайки върху този опит Ф27 развива нови продукти, услуги и решения, които създават изпреварващи иновации и съществени конкурентни предимства за своите клиенти. Компанията е световен лидер в развиването и внедряването на мобилни технологии за търговско финансиране и управление на дигитална идентичност за юридически лица. Ф27 също активно инвестира и развива компании, които са водещи иноватори в сферите на факторинговите услуги, управлението на инвестиционния процес за физически лица и софтуерната роботизация на комплексни корпоративни компании. Повече информация: www.F27.io

За Алианц Банк България:
Алианц Банк България е част от групата на световния лидер във финансовите услуги Allianz SE и предлага на клиентите си пълен набор от финансови решения. Алианц Банк притежава дългосрочен кредитен рейтинг „ВВВ+” със стабилна перспектива, потвърдени от международната рейтингова агенция Fitch Ratings Ltd. През 2020 г. банката се нарежда в топ 5 на най-добрите банки в България по показателите стабилност, ефективност и устойчивост, съгласно престижната класация на в. Капитал. Повече информация: www.allianz.bg