Allianz Group отчита 2.9 млрд. евро оперативна печалба за третото  тримесечие на 2020

06.11.2020 г.
  • Оперативната печалба за деветте месеца на 2020 г. e 7,8 млрд. евро, като нараства до 9,1 млрд. евро, изключвайки въздействието на COVID-19;
  • Общите приходи за третото тримесечие на 2020 г. намаляват с 6,1% до 31,4 млрд. eвро, като общите приходи за деветте месеца на годината се понижават леко до 104,9 млрд. евро;
  • Коефициентът на платежоспособност II e 192% в края на третото тримесечие.

След кратък период на икономическо възстановяване, нарастващата заболеваемост принуди много правителства да засилят рестриктивните мерки за разпространението на COVID-19. В ситуация на продължаващи предизвикателни социално-икономически условия, Allianz Group отново демонстрира своята устойчивост през третото тримесечие на 2020 г. и отбелязва солидно представяне във всички бизнес сегменти от началото на годината.

"Постигнахме солидни резултати в среда, която ще продължи да бъде предизвикателна. Не само финансовите ни резултати са устойчиви, но също така се радваме на силна подкрепа от нашите фантастични служители по целия свят. Allianz отново бе признат от Interbrand за застрахователен бранд № 1 в световен мащаб", каза Оливър Бете, главен изпълнителен директор на Allianz Group.

„Затова ние оставаме уверени, че не само ще преодолеем кризата с COVID-19, но ще изградим Allianz още по-силен".

Пълното прессъобщение можете да намерите на www.allianz.com.