Allianz Group отчита 2.6 млрд. евро оперативна печалба за второто  тримесечие на 2020

07.08.2020 г.

Кризата COVID-19 причини едно от най-силните икономически сътресения на финансовите пазари. Докато финансови пазари започнаха процес на възстановяване през второто тримесечие, икономическото възстановяване е все още нестабилно. Въпреки това, благодарение на разнообразното си бизнес портфолио и стабилен финансов баланс Allianz продължава успешно да навигира през трудностите и отчита добри резултати за второто тримесечие на 2020.

• Оперативната печалба за второто тримесечие на 2020 е 2.6 милиарда евро
  • Общите приходи за първото полугодие се стабилизират на 73,5 милиарда евро
  • Оперативната печалба за първото полугодие на 2020 е 4,9 милиарда евро
  • Добър коефициент по платежоспособност II със съотношение 187%

“Пандемията продължава да бъде предизвикателство за всички индустрии. Въпреки това, Allianz демонстрира невероятна устойчивост и силни резултати за първото полугодие на 2020. Това ни прави уверени за стабилното финансово представяне на компанията през втората половина на годината“, коментира рeзултатите Оливър Бете, СЕО на Allianz Group. Главният финансов директор на компанията Джулио Терзариол допълва: „Удовлетворени сме от представянето на животозастраховането и здравното застраховане през второто тримесечие на 2020, което се потвърждава от силния нов бизнес марж. Дори във времена на голяма несигурност нашето добро позициониране продължава да осигурява добро оперативно представяне и да допринася за създаването на стойност в средносрочен и дългосрочен план”.

Компанията отбелязва скок в дигитализацията на процесите и бизнеса като цяло, както и факта, че е станала по-силна в намирането на алтернативи. Със своята 131-годишна история, белязана от множество кризи и трудни моменти, Allianz гледа уверено към успешното приключване на 2020!

Пълното прессъобщение можете да намерите тук:  www.allianz.com