Най-добра животозастрахователна компания за 2019 г. е Алианц България

28.05.2020 г.

ЗАД Алианц България Живот бе призната за единадесети път за „Застраховател на годината“ година в категорията Животозастраховане в най-престижния конкурс в бранша.

„За мен е чест да получа тази награда, която е факт благодарение на професионалните усилия на целия екип – посредниците и колегите в Централно управление“, сподели Андрей Александров – главен оперативен директор на Алианц България Холдинг и изпълнителен директор на ЗАД Алианц България Живот.  „Отношението ни към клиентите е ключово за нашия успех и за пореден път успяхме да докажем, че се движим в правилната посока. Гордеем се, че сме компанията, която първа наложи инвестиционните застраховки на пазара, които са бъдещето на нашия бизнес. Да бъдем стандарт в животозастраховането в динамичното време, в което живеем, е изключително предизвикателство и отговорност към клиентите, което изисква от нас непрекъснато да следим пулса на пазара и да се развиваме“ - коментира г-н Александров.

Наградата връчи Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор, който сподели, че водещата сила в новата действителност е иновативността. Той изрази увереност, че най-успешните компании за изминалата година ще се представят като най-иновативни и способни да се адаптират и в новите условия.

Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на застрахователните брокери, чийто представители отличаха най-добрите компании в застрахователния сектор у нас.

Награда