Алианц Банк и Mastercard® сключиха стратегическо партньорство

29.06.2020 г.   

Алианц Банк България подписа договор за стратегическо сътрудничество с Mastercard, благодарение на който банката ще оптимизира продуктовото си портфолио и ще се фокусира върху развитието на новите технологии и решения за картови разплащания с помощта на един основен партньор.  

Благодарение на партньорството само с един картов бранд, клиентите на Алианц Банк ще могат да се възползват от атрактивни условия и висока сигурност на плащанията си. Картите Mastercard ще дават достъп и до редица допълнителни предимства и привилегии за картодържателите при резервации, пътувания и онлайн покупки.

„За нас като банка е важно да бъдем близо до нашите клиенти и да отговорим на променящите се нужди и очаквания, да им гарантираме още повече удобство и сигурност в ежедневието, когато плащат сметките си, пазаруват или планират почивките си. Със стратегически партньор като Mastercard съм уверен, че предприемаме сериозна крачка към повишаване качеството и разнообразието на услугите, които предоставяме. Една от следващите ни стъпки е разработването на нови и атрактивни продукти, в допълнение към тези които предлагаме, които ще бъдат предназначени както за клиентите физически лица, така и за бизнес клиентите на банката“, споделя Георги Заманов, главен изпълнителен директор на Алианц Банк България.

„Радваме се, че сме първият избор на динамично развиваща се  банка като Aлианц и гледаме напред към възможността заедно да даваме повече на клиентите на банката. През последните години Mastercard постигна безпрецедентен ръст и лидерство в безконтактните плащания и новите технологии като цяло в региона на Европа и още повече в страните от Централна и Източна Европа, в т.ч. България. Ние сме единствената мулти инфраструктурна технологична компания в Европа и предлагаме уникални с удобството и сигурността си решения, които се базират и на дългосрочната ни визия да се развиваме като преди всичко служим на хората – хората са в центъра и началото на всичко, което правим.” коментира Ваня Манова, регионален мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.