Предупреждение: Използвате стар браузър. Моля, превключете на по-нов браузър като Chrome, Firefox или Microsoft Edge.

Уважаеми клиенти,
 
През юни 2020 г. Алианц Банк България подписа договор за стратегическо партньорство с Mastercard, благодарение на което разширяваме функционалностите на продуктите с иновативни решения за разплащане с банкови карти. 
 
Партньорството с Mastercard предоставя достъп до редица предимства и привилегии при плащания към избрани търговци в България и по света. Всеки картодържател може да  участва активно и в редица атрактивни кампании и инициативи за изгодни покупки, пътуване и забавления в свободното време.
 
Бихме желали да Ви информираме, че считано от 01.10.2020 г. банката преустановява издаването на дебитни и кредитни карти от други картови издатели, включително VISA. От 31.05.2021 г. ще бъде спряна поддръжката на вече издадените такива карти и възможността за извършване на плащания с тях.
 

Ако Вие сте притежател на банкова карта от Алианц Банк България, издадена от картов издател, различен от Mastercard, тя ще бъде заменена напълно безплатно и без промяна в условията на ползване с нова карта Mastercard.
 

Как ще получите новата си карта Mastercard?

Вашата нова банкова карта Mastercard ще бъде издадена в периода от 1.10.2020 г. до 15.12.2020 г. и ще бъде доставена в офис на банката, който сте посочили за получаване при издаването на съществуващата Ви дебитна или кредитна карта.

За Ваше удобство, банков експерт ще се свърже с Вас по телефона, когато новата карта е готова и доставена в обслужващия Ви офис. При необходимост можете да заявите доставка на картата в друг удобен за Вас офис на Алианц Банк (вкл. в друг град).  Заявлението можете да направите по телефон в обслужващия Ви офис или на e-mail: supportmigration@bank.allianz.bg.

Моля, имайте предвид, че Вашaта настояща банкова карта, различна от Mastercard, ще бъде деактивирана, считано от 30.04.2021 г., след което няма да може да извършвате плащания с нея.

 

Как да активирате новата си карта Мastercard?

При получаване на новата карта в офис на банката, обслужващият Ви банков експерт ще активира картата Mastercard и ще деактивира настоящата Ви карта.

Въпроси и отговори

Новата карта, независимо дали е дебитна или кредитна, ще бъде със същите условия, каквито са на съществуващата, която се подменя.
Съществуващият кредитен лимит по Вашата настояща кредитна карта ще бъде прехвърлен в същия размер по новата карта Mastercard. Лихвените условия и размерът на минималната погасителна вноска се запазват не променени. Непогасените задължения по съществуващата кредитна карта ще се трансформират автоматично по новата кредитна карта.
Не се променя датата на месечното погасяване, както и крайната дата за плащане.
 
Запазват се и всички начини на плащане на задълженията по кредитни карти:
 
  • Чрез превод през Интернет банкиране и мобилно банкиране на Алианц Банк България;
  • Автоматично погасяване със средства от разплащателна сметка, открита в Алианц Банк България;
  • С банков превод или пощенски запис по IBAN, свързан към кредитната Ви карта и посочен в месечното Ви извлечение;
  • В офис на Алианц Банк България.
Не е необходимо да правите допълнителна регистрация на новата Ви карта в Allianz E-Bank. Информацията за нея ще се появи автоматично в платформата.
Наличните Ви абонаменти за SMS/E-mail съобщения за движения по сметка, както и условията по тях, ще бъдат запазени.

При получаване на картата в офис на банката се уверете, че обслужващият Ви експерт е регистрирал отново картата Ви за получаване на SMS при всяка авторизация с нея. 
В случай, че съществуващата Ви дебитна или кредитна карта е регистрирана в сайтове за разплащания на електронни търговци (като еPay, PayPal и др.), е необходимо да подновите регистрацията с номера на новата Ви банкова карта.

Имате нужда от съдействие?

Нашият екип от професионалисти е на разположение!