Main navigation back

Спорт

  Allianz Tennis Cup 2017

Allianz - 1177068438_1600x450__72dpi

За XXVII пореден път Тенис клуб “Левски”-  София е домакин на едно от най-значимите спортни събития у нас - Международния тенис турнир за жени за Купата на Алианц България. Престижното състезание, което ще се проведе от 4 до 13 септември 2017 г., е включено в календара на Тенис Европа (Европейска Тенис Асоциация).

Началото на „Allianz Cup” е поставено на 18 септември 1991 г. и оттогава досега турнирът е поле за изява на много български и чужди професионални тенисистки, което го превърна в най-авторитетното женско тенис състезание в България. Всяка година в него участват все повече състезателки с международна известност и дава възможност на нашите най-силни тенисистки да играят пред родна публика с едни от най-добрите тенисистки на планетата.

 

  Международен футболен лагер на Алианц 2016 #AJFC

Златко Янков изтегли имената на късметлиите

Златко Янков изтегли имената на късметлиите, които ще тренират с ФК Байерн Мюнхен

На 12.07.20216 г. на специална пресконференция Златко Янков – национал от златното поколение български футболисти, изтегли имената на двете деца, които ще заминат за Мюнхен за участие в тренировъчния лагер на стадион Алианц Арена:

  • Любослав Асенов  
  • Веселин Вълов

Освен тях Златко Янков изтегли и 3 резерви:

I-ва резерва: Калоян Котов
II- ра резерва: Дамян Методиев
II -та резерва: Слави Монев

В България има много талантливи деца, които не се забелязват. Този лагер ще е една добра възможност за децата, които ще имат възможността да посетят базата на Байерн и да покажат качества на терена. Моят съвет към всички кандидатствали в лагера е никога да не губят вяра, да тренират усилено и да не спират да следват мечтите си“, каза Златко Янков.

Алианц България организира изпращането на двама младежи на възраст между 14 - 16 години за участие в Международния младежки футболен лагер в базата на ФК Байерн Мюнхен, Германия. Алианц ще посрещне определените чрез жребий тийнейджъри, които ще имат щастието да се докоснат до очарованието на професионалния футбол. В лагера ще участват младежи от общо 30 страни по света.  

Регистрация: до 30 юни 2016 г.

Период на провеждане: 25 до 30 август 2016 г.

  • Програма на лагера

  • Правила за участие

Програма на лагера

  • Тренировки с треньорите на ФК Байерн Мюнхен:  професионални треньори ще помагат на младите играчи да усвоят различни футболни умения и техники.
  • Среща със звездите на Байерн:  възможност да се срещнат с някои от звездите на Байерн, да вземат автографи, да се снимат и т.н.
  • Футболен мач на Байерн: тийнейджърите ще могат да гледат мач на ФК Байерн на живо на Алианц Арена.
  • Обиколка на Алианц Арена:  организирана обиколка на внушителния стадион Алианц Арена.
  • Разглеждане на забележителностите на Мюнхен.

  Allianz Golf Open 2016

Allianz - DSC_0178

Алианц Голф Оупън излъчи победителите в седмото си издание

Стоян Ангелов и Пламен Мицански са големите печеливши през 2016 г.

На 4 и 5 юни в Пирин Голф Кънтри Клуб се проведе един от най-престижните голф турнири в България - Алианц Голф Оупън 2016. Въпреки прогнозите за дъжд и гръмотевици, 80-те участника, които се включиха в надпреварата, се радваха на много слънце и малко вятър. Състезанието се проведе в два поредни състезателни дни на шампионското игрище Ян Узнам. Първият ден, участниците доказваха голф уменията си в Скрембъл състезание, в отбори по двама. Във вторият турнирен ден участниците играха разделени в три дивизии, спрямо техния хендикап. Резултатите от двата кръга формираха крайното класиране за големите награди на Алианц България: 6-дневна почивка в самостоятелна вила в голф комплекс БлекСиРама, с включени 3 тий тайма. 

Наградата за „В“ и „С“ дивизия, с общ резултат от 95 нетни Стейбълфорд точки, спечели Стоян Ангелов. Г-н Ангелов изрази своята изненада от добрата си игра през двата дни на турнира, споделяйки, че по-добре не е играл никога през трите години, в които играе голф.

Наградата на „А“дивизия, бе спечелена убедително от Пламен Мицански, с недостижим резултат. През първия турнирен ден, Пламен Мицански, заедно със съпругата си, завършиха с 49 нетни Стейбълфорд точки, резултатът му от втория турнирен ден бе 76 нетни удара. Разликата от двата резултата сформира и забележителния краен резултат от 27.  Г-н Мицански поздрави Алианц България и в частност г-н Димитър Желев, че дълги години успяват да организират един от най-добрите турнири в българската голф общност.

В отборното класиране през първия турнирен ден първото място зае отборът на Момчил и Младен Шишкови с 56 точки. Второто място бе заето Милко Рушанов и Вернън Фишър (54 т.), следвани от Иван Мицевски и Дерек Фрост (52 т.).

Вторият ден участниците играха разделени в три дивизии, спрямо своя хендикап. В дивизия „С“ първото място, с нетен резултат от 41 точки, грабна Тодор К. Костов, който бе изненадан от победата си като каза, че рано или късно късметът се усмихва на всеки. Второто място спечели Илия Кирчев, а третото – Момчил Шишков.

Класирането в дивизия „B“ оглави канадецът Дерек  Фрост, с нетен резултат от 43 точки. На второ място  се класира Кирил Залтков, а на трето – Димитър Георгиев.

В дивизия “А”, голфърите играха индивидуален Строукплей. Надпреварата бе изключително оспорвана. Второто място, със 73 нетни удара зае Антон Панайотов. Първото място, също със 73 нетни удара, но с по-нисък хендикап, грабна Живко Тенев. Третото място бе спечелено от Стивън Плац.

Специалната награда „Най-дълъг удар“ спечели Игор Стоименов, а „Най-близо до дупката“ само на 79 см до флага на дупката спечели Димитър Георгиев.

Изпълнителният директор на Алианц България Холдинг - Димитър Желев връчи на победителите наградите и поздрави всички участници за добрата им игра, като си пожела един ден и той да може да играе толкова добре като победителите в турнира.